Mountains Of Tongues Musical Dialects Of The Caucasus (2013) 269kbps








Mountains Of Tongues  Musical Dialects Of The Caucasus (2013) 269kbps

Yerel müzik dükkanlarını araştırmak her an sürprizlerle dolu olabilir, özellikle o müzik dükkanı uzmanlık alanı olarak ‘’dünya müzikleri’’ ile müşteri çekiyorsa. Ben Kafkasya’nın müziklerini pek bilmem, meşhur Hamlet Gonaşvili dışında, bu yüzden bunu görmek adeta açılmayı bekleyen bir hediyeyi görmek gibi birşeydi .Derleme, Kafkasya’nın Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan bölgesinin dağlarından,kendini Kafkasya’nın  müzikal geleneklerini korumaya adamış bir topluluk olan ve Sayat Nova Projesi olarak bilinen bir gruptan geliyor.
Ortadoğuda Arapların, Kuzeyde Rusların, Batıda Balkanlar ve Doğuda Türk-Moğol kültürlerinin etkisiyle Hazar Denizi ve Karadeniz arasındaki konumlarından dolayı harmanlanan kültürler üzerine çalışmak gerçekten heyecan verici bir şey. Doğal olarak bu durum kültürel kimlik konusunda bir mücadele yarattı ve bu topluluklar kendi kimliklerini korumak için çabaladılar ve bu da bölgesel çatışmalara sebebiyet verdi.Çoğu insan Kafkasları geçtiğimiz on yılın büyük bir kısmında haberlere musallat olan Çeçenistan’daki savaştan ötürü biliyor.
Sayat Nova projesi bu derlemeyle bölgenin yanlış aktarılan etnografik anlayışını nadir bulunan enstrümanlar ve daha önce duyulmamış dilleriyle saf kültürel çeşitliliği tam anlamıyla sergileyerek değiştirmeyi hedefliyor. İsimleri eski Arap gezginlerinden geliyor ve bölgeye atfedilen ‘Dillerin Dağları’’ manasında. Balkan müziklerini çağdaş formatlarla birleştiren ünlü ikili ‘’Şahin ve Testere’’ den gelen L.M. Duplication etiketiyle piyasaya çıktılar.Bu kadar çeşitli ve nadir kayıtları bu kadar çeşitli ortamlar arasında popülerleştirmek için çok kapsamlı bir tarih boyunca süzülmesini izlemek garip bir süreç.Bu da, müziğin eşsiz olmasını ve tarihinin derinliğiyle kulaklarınızda daha da eğlenceli hale gelmesini sağlıyor.



 Track listing:
A1. Ashig Gumbat – Aran Gedamamasi 3:56
A2. Levan Veshapidze – Khorumi / Gandagana Chiboni Medley 2:59
A3. Absalden – Avar Song on Accordion 2:31
A4. Bayram – Traditional Wedding Song 1:23
A5. Pankisi Ensemble – Song in Chechen 2:17
A6. Marie Bagdasarian – Qanun Melody 1:18
A7. Sergo Kamalov – Armenian and Azerbaijani Kamancheh Medley 3:40
A8. Amirani Nekerauli – Tush Balalaika Melody 1:49
A9. Emrullah – Performer's Composition 3:42


B1. Musa – Chechen Balalaika Melody 1:19
B2. Anchiskhati Choir Trio – Adila-Ali Pasha 2:00
B3. Lola and Grastia – Garmon and Daira (Instrumental) / Rachan Round Song 2:21
B4. Ashig Garib – Orta saritel 4:18
B5. Amar Halbaev – Avar Folk Melody 1:52
B6. Meri Jikoshvili – Batsbi Song 1:30
B7. Tamaz Nakashidze – Gandagana / Dghas do seri 1:45
B8. Gia Lagazidze – Tush Folk Medley 2:30
B9. Molokan Cousins – Tape Recording of Grandmother's Singing / Psalm 1:58
B10. Miqayel Voskanyan – Eshkhemet (Sayat Nova) 3:29




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder