Eski Adige Dans Şarkıları – Çetao Şükran 2010 320kbps












Eski Adige Dans Şarkıları ve Çetao Şükran
Şükran , 1955 yılında Samsun’un Havza ilçesinin bir Adige mahallesinde doğdu. Halkımızın ortak duygularını samimi bir şekilde dile getiren melodileri dinleyerek büyüdü. Mızıka sesini taklit ederek mırıldandığı ezgilerle komşu çocuklara düğün yaptırırdı.

Geleneklerin Çerkesya’dan geldikleri zamanlardan beri yaşatıldığı mahallesinde düğünlerden ilham alarak mızıka çalmaya başladı.Ardından kendi kuşağının en yetkin, aranan ustalarından biri oldu. Hiç eğitimini almadığı enstrümanını her konuşturduğunda içinden çıkan ezgiler; anavatan hasretiyle, Adıge halkının acı tatlı tüm anılarıyla doldurdu dinleyenlerin yüreğini.

Bu CD’de halkın sözlü hafızası aracılığıyla nesilden nesile aktarılarak bugüne getirilebilen müzik mirasından bir kesiti kayıt altına alabilme şansına sahip olduk. 

Neşemizi ahenkleştiren duru bir müzik bu . Onu dinlerken Adığe insanının ülkesinden ayrılırken beraberinde götürdüğü sevgisini, sevincini, acısını, özlemini kısaca insanına ait özelliklerini hissedecek kaybettiğiniz kimi duygularınızı anımsayacaksınız. İçinize atıp da çoktandır gün ışığına çıkaramadığınız mahalli ruhun canlandığını anlayacaksınız. 
Kaybettiğiniz ya da dünya ve hayat gerçekliği karşısında unuttuğunuz Adıge özünüz dirilecek. Biraz da hüzün hissedeceksiniz ama bu hüzün size asla acı vermeyecektir. Şükran’nın mızıkasıyla içinizdeki kalabalıklar silinecek ruhsal rahatlığı geleneksel Adıge müziğinde bulacaksınız. 

Dinleyeceğiniz ezgiler, bir kültür birikiminin doğal mirasçısının elinden çıkmış yüreğinden kopmuş ezgilerdir.

Amacımız yeni nesil müzisyenlerimizin kökünü tarihin derinliklerinden alan eserlerin altyapılarından esinlenerek orjinal eserler üretmelerine katkıda bulunmak, otantik Adıge melodilerinin günümüz gençlerinin de kalp telini titretebilmesine yardımcı olmaktır. Duymaları gerekiyor kulaklarında başka türlü bir tat bırakacak olan sesleri.



Çetao Şükran ve torunu Neris...



Katkı sağlayanlar :
Şükran Çetao (Pşinawo armonika), 
E. Turkana
S. Gonezhuk, 
G. Edydzh
G. Thakumid 
Albüm en yüksek ses kalitesindedir.



Tarzı: Otantik Halk Müziği
Sanatçı: Şükran ÇETAO
Başlık: Eski Adige Dans Şarkıları
Etiket: Adige müziği
Çıkış Tarihi: 2010 Maykop
Parça Sayısı: 8
Format: mp3 
Ses Kalitesi:320 kbps
Boyut: 69 Mb


Tracklist:

1. Sheshen
2. Sheshen
3. Tlaparisa
4. Tlaparisa
5. Udj
6. Udj
7. Zafak
8. Zafak
























1 yorum:

  1. many many thanks for this masterpiece!!!! wonderfull music amazing artist!!! Bravo....we want more Şükran ÇETAO music..... Leonidas

    YanıtlaSil