OSSETIAN SYMPHONY ORCHESTRA - SYMPHONIC OSSETIAN FOLK MUSIC



OSETYA SENFONİ ORKESTRASI-SENFONİK OSET HALK MÜZİKLERİ

Tam tarihini bilemesemde en az 10 yıllık bir albüm olan Senfonik Oset Halk müzikleri albümü uzun yıllar dinleyip de bıkmadığım bir albümdür. Oset halk müziklerinin senfonik yorumunu dinleyeceğiniz bu albümde, Oset halk ezgilerine kimi zaman çok gösterişli, kimi zaman çok romantik, güçlü ve ritmik düzenleme yapılmış.


Osetya'da 1945’ten itibaren Devlet Filarmonisi çalışmaktadır. Devlet Filarmonisi'ne bağlı Senfoni Orkestrası Rusya çapında yapılan senfoni orkestraları konkurlarının diplomalarını çok defa kazanmıştır. Böyle güçlü bir klasik müzik geleneği olan ülkede böyle büyüleyici müzik yorumlarının çıkması doğaldır. Zaten etkileyici olan Oset halk müzikleri böylece bir üst kimlik kazanmış oldu. Kafkas müziğinin altyapısının, melodik çeştliliğinin ne kadar güçlü olduğunu albümü dinleyince daha iyi anlayacağınızı göreceksiniz.

İki CD'den oluşan albümde halk müziklerinin senfonik yorumunun yanı sıra, bazı parçaların Oset soprano ve baritonlar tarafından seslendirilmiş olması size güzel bir sürpriz olacak. I. CD'de 11 parça; II. CD'de 18 parça bulunmaktadır. İyi dinlemeler.






















1 yorum: