Ömer Ünsal-Kafkas Müzikleri









İNTERNET'TE İLK


Kahramanmaraşlı müzisyen Ömer Ünsal'dan Kafkas müzikleri.






ÖMER ÜNSAL



1976 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi.1996 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim iş bölümü Grafik ana sanat dalını bitirdi. Baskı teknikleri atölyesinde dersler aldı ve unutulmaya yüz tutmuş eski bir sanat olan deri çalışmalarını araştırdı,10 yıldır deri malzemesi üzerine araştırmalar yapıyor ve bu sanatı geliştirmeye çalışıyor.kuzey Kafkas kültürü ağırlıklı olarak resim çalışmalarını sürdürüyor.
15 yıldır kuzey Kafkas halk danslarıyla profesyonel olarak ilgileniyor.Üniversite eğitimi süresinde 19 Mayıs üniversitesi Kafkas halk dansları ekibinin hocalığını yaptı.Kahramanmaraş Kafkas kültür derneğinin halk oyunları ekibinin hocalığını yaptı.
Müzik enstrümanı olarak Akordeona ilgi duydu 15 yıldır bu müzik aletini profesyonel olarak çalmaktadır.20042005 yılında Avrupa birliği projesi kapsamında Akdeniz Bölgesi Kafkas halk dansları ekibinin müziklerini icra etti.Bu projeyi kapsayan Anadolu'daki Kafkasya kültürü konusunda bilimsel araştırma olarak hazırlanan iki kitabın oluşumunda grafik tasarımı ve çizimlerini yaptı.
1996 yılında Kahramanmaraş'ta öğretmenliğe başladı bir çok okulda görev yaptı 20042005 öğretim yılında Gaziantep'e tayini çıktı.Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu sınavı kazandı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine ataması yapıldı.Halen Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Resim öğretmeni olarak görev yapmaktadır.
Resim öğretmenliğinin yanı sıra; Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk halk oyunları bölümünde; yarı zamanlı hoca olarak Bale egzersizleri ve kuzey Kafkas halk oyunları derslerini vermektedir.






Track List:


1. Abhaz Dansı
2. Asetin Hanti
3. Dağıstan
4. Dağıstan Müziği
5. Dagıstanlı Kızların Çiçek Dansı
6. Dağlı Kılınç Dansı
7. Dağlıların Dansı
8. Kartal Dansı
9. Saraylı Lezginkası
10.Şeyh Şamil











8 yorum:

  1. Merhabalar,
    müziklere ulaşamamamın özel bir nedeni var mıdır? üye olmamamın dışında gibi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Müzikleri indirmek için üye olmanız gerekmez. Siz linke tıklayınca indirebilmeniz lazım.

    YanıtlaSil
  3. Linke tıkladığım zaman rapidshare download sayfası geliyor, başkalarıda aynı sorunu yaşamıyorsa bu benim bilgisayardan kaynaklanıyor demektir.
    Adsız(sevdim bu kimliği)

    YanıtlaSil
  4. Tekrar merhaba,
    Doğru sayfa açılıyor. Rapidshare sayfası açılınca free ve premium diye iki seçenek çıkacaktır. Siz free'ye tıklayınız. Sonra download linkine tıkladığınızda indirmeye başlarsınız.

    YanıtlaSil
  5. yarıyoldan döndüğüm için olmamışş şimdi oldu çok teşekkürlerrrr!

    YanıtlaSil
  6. bikaç denemenin sonunda nihayet indi.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel bir album, kaliteli bir kayit. Klasik kafkas dansi muzigi sevenler icin ideal bence.

    YanıtlaSil
  8. Abdullah Süslen13 Eylül 2011 14:30

    Ömer hocamın ellerine sağlık çok güzel bir albüm.Tam bir sanatçı olduğunu düşünüyorum ve idolüm olarak kabul ediyorum kendisini..

    YanıtlaSil