Mixa Lakrba-Alamıs 2011(Audio book)-320kbps












İNTERNET'TE İLK!


Abhazca İlk Sesli Kitap "Alamıs" (Аламыс)

Abhazca ilk sesli kitap olan «Аламыс» (Alamıs) 8 Aralık 2011 Perşembe günü  Suhum'da Daur Zantariya Kültür Merkezinde tanıtıldı. Sesli kitap içerisinde Abhaz Ulusunun en ünlü yazarlarından olan Mihail (Mişa) Lakırba'nın popüler 10 öyküsü bulunmaktadır. Abhaz dilinde yayınlanan «Аламыс» (Alamıs) Sesli Kitap 5.000 adet baslıdı.

Suhum Şehri Gençlik ve Spor Komitesi tarafından Kasım 2010'da sesli kitap projesi olarak seçilen «Аламыс» (Alamıs), «Аквафон» şirketi tarafından finanse edilmiştir.

«Аламыс» (Alamıs), Sesli Roman Kitabı, Abhazya Devleti Dram Tiyatrosu sanatçıları Sırbey Sanguliya ve Roman Sabua tarafından seslendirildi. Sanatçılara fon müziği olarak halk çalgıları eşliğinde abhaz ulusal müziği eşlik ediyor.

Abhazca yayınlanan bu ilk sesli kitap Abhaz geleneksel yaşam ve eğitim değerleri apsuvara’nın da gelecek nesillere aktarımına yardımcı olacaktır.
Dünyaca ünlü Abhaz sözlü geleneği Nart destanları da 19 yüzyıla kadar nesilden nesile sözlü olarak aktarılmıştı. İşte bu kitap o eski geleneğin –sözlü aktarım- modern bir devamı olarak düşünülebilir.
Bu sesli kitap nesiller arasındaki kültür çatışması sorununun çözümüne küçük de olsa bir katkı sağlayabilir. Ayrıca, Abhazya dışındaki Abhazlardan, Abhazca okuma yazma bilmeyenlerin anavatanla iletişimlerine bir ivme kazandırabilir. Bu ses kalitesinde, internette ilk defa bizim sitemizde yayınlanmaktadır.

 Orjinal CD için Asugba Yener'e teşekkür ederim.

Tarzı: Audio book
Sanatçı: Yazan, Mixa Lakırba. Seslendirenler, Sırbey Sanguliya ve Roman Sabua
Başlık: Alamıs
Çıkış Tarihi: 2011
Parça Sayısı:10
Formatı: MP3
Ses Kalitesi: 320 kbps
Yayın Dili: Abhazca
Boyut: 162 MB




Tracklist:

1. Namus 
2. Parmak 
3. Büyükbabanın vasiyeti 
4. Emekle kazanılan 
5. Argun Seydık 
6. Henüz vakti gelmemişken 
7. Misafir 
8. Ölenin eşyalarının dağıtılması 
9. Evlenemediler 
10. Mertek






















DepositFiles




Şifre-Pass: nartkun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder