Gökhan Şen-(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II (2014) 320kbps

























Gökhan Şen-(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II (2014) 320kbps


Çerkesya'nın Nalchik şehrinde yaşamını devam ettiren Marem Gökhan Şen ikinci etnik müzik çalışması "(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II" albümünü Kalan Müzik etiketiyle piyasaya çıkarmıştır.

Marem Gökhan'a göre müzik, kültürü, unutulma tehlikesi yaşayan dilleri ve gelenekleri koruma, sürekli kılma ve sonraki nesillere taşıma mücadelesinde en güçlü silahtır. Bu düşünceler ile "(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II" sürekliliği olacak bir Çerkes müziği çalışmasıdır.
Çerkes Ezgilerin'de olduğu gibi "(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II"de de öncelik olarak icra edilmemiş diaspora ezgilerini çizgisinden çıkmayarak icra etmek ve deyimi yerindeyse modern enstrümanları Çerkesce konuşturmak suretiyle birlikte Çerkes kültürüne kazandırmak amaçlanmış ve bunun yanında kulakların aşina olduğu bazı ezgiler etnik müzik sever dünya dinleyicilerine sunulmuştur.
Çerkes Ezgileri II projesinde Türkiye'den Şevval Sam, Şakh Hakan Canbek ve Geref İbrahim Gergin Çerkesya'dan Shovgen Gupse Savur, Muhammed Dzıbe, Aslan Thakumashe, Kanlogo Murat Kaplan ve Marem Gökhan Şen eserleri seslendirmiştir.
Ayrıca Kemanı ile Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Çellosu ile Özer Arkun "(Khekhes Etuane) Çerkes Ezgileri II"ye renk katmışlardır.
Albümün kayıtlarının çoğunu Nalchik'te yapan Marem Gökhan, kalan kayıtları ve düzenlemeleri Kalan Müzik İstanbul stüdyolarında gerçekleştirmiştir.
18 eserden oluşan albüm aşktan, savaşlardan ve sürgünden söz eden geleneksel Çerkes Ezgleriyle Çerkes müziğini merak edenlerin ve etnik müzik severlerin arşivlerinde bulunması gereken bir çalışmadır.



Tracklist

1. Ui Ne Dekhiyt
2. Jansuret Yi Gıbze
3. Yinerıkuey Kafe
4. Lhaghunıgha Uered
5. Glaksteney Kafe
6. Uitser Madina?
7. Abidet
8. Hatav
9. Uzunyayla Kafekher
10. Tram yi Kua Karabatır
11. Uzunyayla Pasarey Mekamekher
12. Alhıntsuku
13. Aslan Çete Reis
14. Ue zı Zakhhorat (kuaja)
15. Kajih
16. Ahretım Kana
17. Pasarey Udjkher
18. Kuratsa yi Gukhelh

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder