Aza-Tansuj Lezginku S Azoj





Aza Bataeva 13 Mayıs, 1983 Çeçen-İnguş Cumhuriyeti doğdu. Genç şarkıcı çok sayıda amatör sanat yarışmalarına, festivallere ve konserlere, kentsel ve cumhuriyet düzeyinde katıldı. Aza okulda, "Zhayna" (Talisman) grubunda vokal yaptı.Bu grubu tanınmış Çeçen şarkıcı Tamara Dadasheva kurmuştu.

Aida Malandzia-Abkhaz Pop Music




İNTERNET'TE İLK

Abhaz şarkıcı Malandzia'dan Abhazca 28 şarkılık bir albüm.

RAFIK PASHANOV-Chechen,Daghestan,Oset Music


Ünlü garmon ustası Rafik Pashanov'dan enstrumental, harika bir albüm. Rafik Pashanov'un müziklere getirdiği yorum sizi şaşırtacaktır. bıkmadan tekrar dinlenebilecek nadir albümlerdendir.

Ramzan Paskaev - Album - 2 CD




 
Ramzan Paskaev
' in özgün sanatı Çeçen halk müziği geleneği üzerine kuruludur. Onun şarkıları Tamara Dadasheva, İmran Usmanov, Liza Akhmatova ve diğerleri tarafından okunuyor. Ve hiçbir abartı olmadan Çeçen sanatçıların birçoğunun ünlü olması onun şarkıları sayesinde oldu diyebiliriz. Son yıllarda, Ramzan Paskaev pop-caz kompozisyonu yazmaya çalışıyor.

Çeçen-İnguş Devlet Halk Dansları ve Şarkıları Topluluğu (1968)







Yine nadir bulunan albümlerden birini sizlerle paylaşmaktan mutluyum. Çeçen-İnguş Devlet Halk Dansları ve Şarkıları Topluluğu'nun 1968 yılında kayıt yaptığı bu albüm plaktan dijital ortama aktarılmıştır. Albümde Çeçen-İnguş halk şarkıları bulunmaktadır. Hiçbir düzenleme olmadan klasik halk şarkıları Çeçen-İnguş halk müzik aletleriyle icra edilmiştir.

Ali Dimaev - Genara Serlo ( 1999 )




Ali Dimaev'in 2008 yılında çıkan albümünü burada paylaşmıştım. Bu albüm ise paylaştığımdan çok daha eski bir albüm. 1999 yılında piyasaya çıkan Genara Serlo 15 Çeçence parçadan oluşuyor. Ali Dimaev'in kendisinden daha meşhur olan şarkısı Nohçiçu da bu albümde yer almaktadır.

Arsen Pashanov 2005



Ünlü garmon ustası Arsen Paşanov tarafından icra edilmiş 3 lezginka parçasından oluşmuş güzel bir albümdür.

Kabardinian Folk Kafa's 1978







1978 yılına ait bu albüm plaktan dijital ortama aktarılmıştır. Nadir bulunabilecek bir albümdür. Kolleksiyon yapanların kolleksiyonlarının gözde albümlerinden biri olacağına kuşkum yok. Klasik Kabardey halk müzik parçalarını hiçbir düzenleme olmadan en sade ve güzel şekliyle dinleyebilme imkanını bize veren bu albümde garmonu çalan sanatçı Mukhazhir PSHIKHACHEV, kafkas davulunu çalan sanatçı ise Yuri DONADZE' dir.

Adige Halk Şarkıları-Derleme


İki CD' nin birleşiminden oluşan albümde, toplam 16 parça bulunmaktadır. Şarkılar klasik Adige halk müzik tarzını yansıtmaktadır. Bıkmadan dinlenebilecek bir albümdür.

Retro Lezginka 1998



1998 yılında çıkan albümde eski tarz , klasik lezginka müzikleri yer almaktadır. Toplam yedi parça bulunmaktadır. Nostalji sevenlere...