Tsvinariya İgor İvanoviç-Tüm Şarkıları






Tsvinariya İgor İvanoviç

Tsvinariya İgor İvanoviç (21.09.1938 Oçamçıra Kutol köyü doğumlu). Arkeolog. A.M. Gorky adlı Stavropol Devlet Üniversitesi'nde Biyoloji -geograpfi  Fakültesi ni bitirdi (1963). Tsandripş ve Kutol okullarında öğretmenlik yaptı.

1968 y İ. Tsvinariya Abhaz dili, Edebiyat ve Tarih Enstitüsü'nde çalışmaya davet edildi. 1971 y Tiflis de tarih, Arkeoloji ve Etnoloji Enstitüsü'nün yüksek lisans okuluna girdi. 1973 başarıyla mezun oldu. Doktora tezi konusu " Transkafkasya'nın Eneolitik Erken Tunç Çağı kabilelerinin kültürü " 1984 savundu.
İ. Tsvinariya tüm yaşamınını Vatanının ve halklarının kaderine adanmıştı. Kafkasya halklarının Konfederasyonu nun oluşturulmasıyla ilgili faaliyetlere aktif olarak katılan " Aidgılara" nın organizatörlerinden biri. 1991 y da Nalçikte ki "Adige Khase" de Abhaz halklarının ulusal kurtuluş hareketine, Sovyet devletinin idari yapılarına mektup ve itiraz hazırlamak ve imzalamak için her zaman katılmıştı.
Abgazya- gürcü savaşında İ. Tsvinariya ilk günlerden beri Vatanını savundu ve acı sona erdi. Cesareti için Madalyon verdiler.
Birinci Cumhurbaşkanı Ardzınba nın kararı ile İ. Tsvinariya ya yaptığı büyük hizmetlerinden dolayı 3. Dereceden "Akhdz-Apşa" verildi.




Tracklist:



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder