Lezginka Forever 2009


















2009 yılında çıkan bu albümde Kafkasya'nın çeşitli yörelerinden hem düzenlenmiş hem da klasik tarzda lezginka müziklerini bulabilirsiniz. Dinlemeye doyamayacağınız bir albüm. Toplam 18 parça.

Ivan Bakij-Circassian Epic 2007



Ürdünlü Çerkes gitarist İvan Bakij'in üçüncü albümü Circassian Epic adıyla çıkmıştır. Şarkıların bazıları Nalçik'te yapılmıştır. İvan Bakij: "Nalçık'te çevre ve kültür benim şarkılarıma ilham kaynağı olmuştur." diyor. Albümün devamını Amman'da kayıt altına alan Bakij'in albümüne: Erokua Bişher, Si Muradin, Muhammed Sosnak, Abed Amireh ve Ammar Hina gibi gibi sanatçılar destek vermiş ve katkıda bulunmuşlardır. Bu albümde Bakij'in ilk defa Adigece bir şarkı seslendirdiğini belirtmek gerekir.

Aslan Tlebzu-Highlanders 2008


Tanınmış aranjör Tlebzu Aslan, Adigey Cumhurıyeti Dzhidzhihabl köyünün Teuchezhskogo bölgesinde doğdu. Maykop müzik yüksek okulundan mezun oldu. Devlet üniversitesinin Çerkes sanatları enstitüsüne başvurdu. Orada çalışmalarda bulundu.

LEZGİNKA-SOXRET




Ünlü müzisyen Şohret Mahmudov'dan yine güzel bir albüm. Tamamı lezginkadan oluşan 10 parça bulunmaktadır.

İbraxims-Esharsh





Çeçen şarkıcı İbrahim'den güzel bir albüm. Geleneksel Çeçen müziği ile modern müziği bu albümde kıvamlı bir karışımla bize sunan İbrahim'in albümünde toplam 7 parça bulunmaktadır.

DJ mix Lezginka





Kafkasyalı Dj'lerden Lezginka yorumu... Her tarzda lezginka yorumunu bulabileceğiniz bu albümü çok seveceksiniz. Elekronik dans tarzına yakın mixlerle Lezginkayı bir de böyle dinleyin.

Circassian Song Festival




Adige müzikleri ve şarkılarının yer aldığı güzel bir albümdür. Toplam 14 parça bulunmaktadır.

Umar Dimaev-Chechen Ingush Dance Music





Umar Dimaev, Çeçen-İnguş halk müziği hakkında birçok araştırma yapmış ve birçok halk parçasını gün yüzüne çıkarmış ünlü Çeçen müzisyendir. Umar Dimaev bir garmon (Akordeon) ve Çeçen-İnguş müzikleri virtüözüdür. Ayrıca çok iyi bir bestecidir.