Иджырей-Тимур Лосанов (2019) 320kbps






Иджырей-Тимур Лосанов (2019) 320kbps

Ünlü müzisyen Timur Losanov'ın yeni enstrümantal albümünde 7 beste yer aldı, bunların arasında yazarın eserlerine ek olarak dinleyici, eski günlerde seslendirilen kafe ezgileriyle de tanışacak.

Timur Losanov: “Idzhirey albümü, özgür ruhuyla öne çıkıyor ve modern bir yaklaşımla işlenmiş parçalardan oluşuyor. Halk müziğinde olmayan akorları ve geri vokalleri kullanır. Eserlerin yazarlarındaki farklılıklara rağmen, hala Adige geleneksel müziği yoluyla eşitlenirler ve armonikanın ana bölümlerinin bir müzisyen tarafından yapılması kilit rol oynar - bu birleştirici bir faktördür. . Yazarımın farklı mekanlarda çalınmakta olan enstrümantal parçaları umarım büyük maestro arasında bir parçamı temsil eder!
Albümdeki yazarın besteleri, babaannem zamanındaki kafenin ezgilerini yansıtıyor. Bu eserler Adige müzik modernitesinin "altın çağı"dır. Onları geçemedim. Çok saygın yazarların özgünlüğünü ve tanınırlığını korurken vizyonumu göstermeye çalıştım.

Albümün bu kez ortak yazarları Blica Ivanova ve Zoya Kudaeva. Maestro onları tanımak hakkında daha ayrıntılı olarak konuştu:

“Hala çok mutlu olduğum saygın Zoya Kudayeva'yı buldum. Seçilmişliği ve heybeti şimdi bile gözlerimin önünde. Harika bir kadın harika bir iş doğurdu. Ve Blica Ivanov benim için bir hikaye ve şüphesiz güzel bir hikaye. Kendi armonikasıyla birlikte şarkı söylemesinin gösterişli yolu, dokusunda hala görkemli ve eşsiz görünüyor. Omuzlarında büyük bir yük olan büyük seleflerimize saygılarımı sunuyorum! ”, diyor Timur.

Timur Losanov'un "Idzhyrey" albümü ile tanışma zamanı. Yeniliği sitemizden dinleyin ve indirin ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın!


Trackist:

1. Къудей Зоя и къэфэ (Танец Кудаевой Зои)

2. Мэздэгу къафэжь (Моздокский старинный танец)

3. Блицэ и къафэ (Танец Блицы)

4. Къэбэрдей къафэжь (Cтаринный кабардинский танец)

5. Уджыжьхэр (Хороводный танец удж)

6. Хэкужь къафэ (Танец Родины)

7. Хэхэс Джэгу



 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder