Soslan Dzutsev - Grand Collection 2011



İNTERNET'TE İLK

OSET MÜZİĞİNİN YÜKSELEN YENİ YILDIZI...
Soslan Dzutsev, Kuzey Osetya’nın Ardon adlı küçük bir kasabasında doğdu. Ailesi genç yaşta ona müzik eğitimi verdi. O da,Oset halk müziğini derinlemesine içselleştirdi. İlk gençlik döneminde geleceğini müzikte görmeyen Dzutsev, Ekonomi Üniversitesi fakültesine gitti.
Ama müzikten kopamadı ve girdiği yarışmalarda hep birinci oldu. Daha sonra izah edemediği bir şekilde içinde müzik yapma isteği beliren Dzutsev, makul bir karar olup olmadığını düşünmeden içindeki sesi dinleyerek Vladikavkaz’da sanat okuluna gitmeye karar verdi. İçindeki müzisyen ekonomisti yenerek zaferini ilan etmiş oldu. Ailesinden habersiz bu kararı alan Dzutsev’i televizyonda gören ebeveynleri böylece onun seçiminden haberdar oldular. İlk başta şok olan ailesi zamanla onun bu kararına saygı duymaya başladı. Bulat Gazdanov’dan eğitim alan Dzutsev, müzik kariyerinde hızla ilerledi.
Dzutsev sadece oset müziğine meraklı değil. Tüm Kuzey Kafkasya müziği onun ilgi alanına giriyor: Kabardey, Karaçay, Çeçen, Abhaz… Ama yine de onun uzmanlığı Oset müziğidir. Sık sık ona sorulan: Lütfen Oset müziği çalar mısın? Sorusu bunun ispatıdır.
O, çok farklı ülkelerde ve şehirlerde müziğini icra etti ve haklı bir şöhret elde etti. Garmonuyla beraber Rusya, Avrupada birçok ülke, Japonya, Çin, Burma, Tayland, İran ve Türkiye’de gösterilerde bulundu.
Birkaç yıl önce garmon virtüözlüğünden başka bir şey daha denedi: şarkıcılık. Zaten aldığı eğitimde şarkıcılık ve şan dersleri de vardı. 2005 yılında Soslan ilk defa solist olarak sahnede söylemeye başladı. Böylesine çok yönlü bir sanatçı olan Dzutsev, her zaman yeni projeleri olduğunu, kendini en iyi müzikle ifade edebildiğini ve bir sanatçı olarak amacının insanları mutlu etmek olduğunu söylüyor.

Sizlere sunduğum bu albümde toplam 21 parça bulunmaktadır. Dinledikçe Dzutsev’in garmondaki ustalığına şaşıracaksınız.
İyi dinlemeler.

Ardoynag Honga-Soslan Dzutsev 




Tracklist:
1. Абон фадан аз уаззау рынчын - Fadan az uazzau rınçın
2. Аланы в походе - Alan
3. Ардонская старинная - Eski Ardonskay
4. Арыдойнаг - Ardoynag
5. Горский - Gorski
6. Гуызмайы чызджытае - Guzmayy Çızjıta
7. Гыцци - Gytstsi
8. Девичий танец - Kızların Dansı
9. Кабардинка - Kabardinka
10.Ламардойнаг - Lamordoynag
11.Мае хуры тын - Mae Hura Tin
12.Никуы ничи - Nikuy Nichi
13.О, йараби - O,Yarabi
14.Осетинский танец - «зилга - Oset Dansı Zilka
15.Плавный танец - Plavni Dans
16.Симд - Simd
17.Ханты цагъд - Hanti Çagd
18.Хонга - Honga
29.Чеченское Попурри - Çeçen Potpori
20.Шэрджэс къафэ - Sherdzhes Kafe


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder