Chechen Folk Songs, Sultan Magomedov & Folk Instrument Ensemble 1968










Sultan Magomedov


Sultan Magomedov Çeçenya’nın bülbül sesli şarkıcısı olarak bilinir.
1957’den beri, onun çok özel ve kulağa hoş gelen sesi insanlara neşe getirdi. Dinleyenleri tarafından asla unutulmadı.
Magomedov’un seslendirdiği “Anavatanımdan uzakta”, “Kafkasya’da güzel bir sabah”, “Dağ yollarında”, “Çoban şarkısı” ve hala dinlenen birçok şarkısını hiç kimse onun gibi tutkuyla seslendiremedi.
Sultan Magomedov sürgünde büyüdü. Kırgızistan’da yaşadığı dönemde, zengin ve tatlı sesinden etkilenen oyun yazarı Abdul-Khamid Khamidov‘un daveti ile yeni kurulmuş bir halk şarkıları ve dans grubuna katıldı.
Vatana geri dönüşün maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla faaliyet gösteren Çeçen-İnguş Cumhuriyeti’nin Yeniden İnşası Komitesinde yer aldı. Besteci Khalebski, Shchita Edilsultanov, Zulai Sardalova, Umar Deniyev, Yaraghi Zubairayev, Alvi Deniyev ve Tamara Aliyeva gibi çok yetenekli insanlar buldu. Çeçenya’ya dönme hayali Sultan Magomedov için yeni bir düşünce değildi. Çeçenya’da bir evi yoktu, ilk başta Grozny Filarmoni Derneği sahnesini 17 yaşındaki Muslim Magomayev ile paylaştı. Ardından, Azeri besteci Gadzhiyev’in her ikisini de Bakü’de Devlet Konservatuarına giriş sınavlarına katılmadan kayıt yaptırmaları için davet etti. Muslim Magomayev Azerbaycan’a gitmek üzere Çeçenya’dan ayrıldı fakat Sultan Magomedov tercihini Çeçen-İnguş şarkı ve dans grubundan yana kullandı. Sultan her zaman kendi insanlarına hizmet etmek istedi ve hiçbir taahhüt beklemeden büyük gayret içerisinde bulundu.
Çeçen-İnguş hükümeti her zaman onun çalışmalarını ve yaratıcı potansiyelini takdir etti. Çeçen-İnguş Atonom Cumhuriyeti’nin Halk Sanatçısı oldu. Genel olarak yaşantısı normalleşti ve yaşamındaki değişiklikler belirgin biçimde iyiye dönük oldu. Bir evi, eşi ve oğlu oldu. İşinde oldukça başarılıydı ve uzun yıllar daha böyle devam edecek gibi görünüyordu. Ancak sağlık durumu istenilenin aksine daha uzun süre yaşamasına imkan vermedi ve 35 yaşında hayata veda etti.


1968 yapımı bu albüm, plaktan dijital ortama aktarılmıştır.


 Tarzı: Halk
Çıkış Tarihi: 1968
Etiket: Melodiya
Boyut: 134 mb
Biçim: FLAC

Tracklist:

01 Pesnja starika
02 Samyj krasivyj cvetok
03 Moja pros'ba
04 Zvezdnaja noch'
05 Khadizhat
06 Otchizna
07 Molodezhnaja prazdnichnaja
08 Spasibo, devushka






















2 yorum:

  1. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Bu hizmetin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez .
    Dal'a reeza khulda huna massarna !!
    Barkalla !!

    Shalt

    YanıtlaSil
  2. Hepinize sonsuz teşekkürler...Henüz dinleme imkanım olmadı ama bir hayli müzik indirdim..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil