Ramzan Paskaev - Album - 2 CD




 
Ramzan Paskaev
' in özgün sanatı Çeçen halk müziği geleneği üzerine kuruludur. Onun şarkıları Tamara Dadasheva, İmran Usmanov, Liza Akhmatova ve diğerleri tarafından okunuyor. Ve hiçbir abartı olmadan Çeçen sanatçıların birçoğunun ünlü olması onun şarkıları sayesinde oldu diyebiliriz. Son yıllarda, Ramzan Paskaev pop-caz kompozisyonu yazmaya çalışıyor.

Ramzan 6-7 yaşlarında mızıkayı eline aldı. Bu 1950 ortasında idi. Kazak Sovyetler Birliği'nde. "Mızıka sürgünde olan ailemi canlandırdı. Babam bir sürücü olarak çalıştı o yıllarda, birgün bir Alman akordeonu getirdi bana. Akordeon çok büyüktü ben ise çok küçük. Ben halı üzerinde oturarak ve elimden geldiğince onu çalmaya çalıştım. O zamanlar tek merakım o oldu. "

Grozny döndükten sonra, Ramzan ciddi bir şekilde müzik hayatına atıldı. 1960 yılında Halk Sanat Evi amatör dans topluluğuna davet edildi. Zaurbek V. Bitarov Ramzan
'ın  ilk hocası oldu.
1963 yılında, Ramzan Çeçen-İnguş Şarkı ve Dans Topluluğuna katıldı, daha sonra Vainakh topluluğuna davet edildi. Uzun yıllar Vainakh ekibinde çalıştı. Sonra Moskova
'ya taşındı.
Moskova'da yaşarken  altı CD
'lik seri albümler yayınladı.
“Ve anladım ki bizim müzikal mirasın sorumluluğu büyük.. Halk sanatı - ciddi bir tür olduğundan dikkatli ele alınması zorunludur. Bizim tüm müzik arşivi kayıp oldu Savaş sırasında. Tarihsel değeri olan bir çok kayıt benzersiz şekilde tahrip oldu. Yıllarca yeniden derleme yapıldı ama eski zenginliğe bir daha olaşılamadı. "

Son yıllarda Ramzan, Rıza Elimbaeva liderliğinde, koreografik çocuk topluluğu ile orkestra çalışmaları yapmaktadır. 




Tracklist:

CD 1




CD 2




















3 yorum: