Remzi Topçu ve Arkadaşları - Çerkez Oyun Havaları 45'lik













Çerkez Oyun Havaları

Remzi Topçu ve Arkadaşları


Remzi Topçu, 1935-1972 Düzce Çilimli Yeşil Mahalle Doğumlu

"Erdoğan Ayan’ın sözleriyle Gürcü Remzi;
Gürcü Remzi anadili gibi Çerkesçe konuşuyordu. Çok güzel de oyun oynuyordu. Çerkes mızıkasına şöyle bir şey kattı, örnek vermek gerekirse halk müziğinin bazı parçaları aranje edildi ve daha çok sevilir hale getirildi.
Ersen ve Dadaşlar, Cem Karaca gibi sanatçılar düzenleme yaptılar. Gürcü remzi de geleneksel olan mızıka leperüş temposuna yeni bir nefes getirdi. Bir de hem çalıp hem oynuyordu. Ayrıca Çerkes örf ve adetlerini çok iyi biliyordu. Zaten kendi mensup olduğu milletle de Çerkes kültürüne yakın biriydi. Bunların haricinde kimseyi kırmayan, her yere yetişmeye çalışan yapısı olması sebebiyle herkes tarafından sevilen sayılan bir kişiydi. Bir de aranan bir pşınavoydu. O olduğu zaman düğün rahat geçerdi. Zaten o zamanki düğünlerde leperüşten başka oyun oynanmadığı için pşınavo varsa düğün var; yoksa düğün yoktu. O yüzden o zamanki düğünlerin en çok aranan kişisiydi."

İki tane 45'lik plak çıkarmıştır. Size sunduğum plak bunlardan biridir. Gürcü Remzi Gürcülüğünü de unutmamış "Gürcü Oyun Havaları" adlı bir 45'lik daha çıkarmıştır. Plak stüdyo ortamında dijital ortama aktarılmış olup ses kaybı minimize edilmiştir.




Remzi Topçu'nun Gürcü Oyun Havaları adlı plağı


Remzi Topçu'nun diğer 45'lik plağı




Tracklist:

Taraf A-01 Düz Çerkez
Taraf A-02 Vuğ Çerkez

Taraf B-03 Çapş
Taraf B-04 Gelin havası














320kbps





FLAC













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder