Biga Kahvetepe Köyü Mızıka Havaları-Hamtako Mahmut Erdeğeç






AMIRZAKAN AZIRHO SERİSİ




-Biga Kahvetepe Köyü Mızıka Havaları-
Pşinawo Hamtako Mahmut Erdeğeç

"Amırzakan Azırho Serisi" Üç yıllık çalışmamın sonucu ortaya çıkan bir projedir. Projenin sonuna gelemedim ama bitirmeye çok az kaldı. Projenin teması, Türkiye Kafkas diasporasında şimdiye kadar çıkmış bütün müzik albümlerine ulaşıp bu albümleri Abhazya Sohum Devlet müzesine " bağışlamaktır. Müzede "Diaspora Müzik Tarihi" adlı kalıcı bir köşe hazırlamak nihai hedefimdir. Bunun için gerekli görüşmeleri yapmış bulunmaktayım. Bu proje Abhaz, Adige, Çeçen, Oset, Karaçay... velhasıl tüm Kafkas diasporasını kapsamaktadır.

Şimdiye kadar ulaştığım albümlerin hemen hemen hepsini buradan sizlerle paylaşacağım. 45'lik vinil plaktan, teyp kasedine; teyp kasedinden CD'ye uzanan bir tarihe bu blogdan şahit olup izleyebileceksiniz. Bazı albümlerle ilgili hazırladığım makaleleri de sizlerle paylaşacağım. Bu albümler dışında Pşinawo Hamtako Mahmut Erdeğeç gibi albüm çıkaramamış değerli müzisyenlerimizin de kayıtlarını sizlerle paylaşacağım. 

Sizin de katkınız olabilir. Çünkü çıkmış olduğunu bildiğim birçok çok eski albüme ulaşamadım. Mesela birden fazla 45'lik albüm yapmış olan Didukh Şuayip gibi bildiğim ama albümüne ulaşamadığım; yada benim bilmediğim sizin bildiğiniz albümler olabilir. En ufak bir bilgi farklı albümlere beni ve projeyi ulaştırabilir. Lütfen düşünün ve soruşturun. Sizin de katkınız olsun.

Size sunduğum bu albüm kasetten dijital ortama aktarılmıştır. Albümde toplam dört parça bulunmaktadır. Müzik parçaları Tleperüş ve Kumuk havalarıdır.

















256kbps





320kbps





AAC





FLAC








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder