İslamey Full Collection Three Album-2011




İslamey Ürdün Konser Afişi






İslameyin Son Gösterisi


İSLAMEY DANS VE MÜZİK GRUBU
Adige milli dans ve müzik topluluğudur. 1991 yılında kurulmuştur. İslamey'in benzer gruplar içinde ayrı bir yeri vardır. İslamey Adigey milli şarkılarını tekrardan düzenleyerek yorumlayan tek guruptur. 


Bu grubun repertuarında değişik birçok karakter vardır. 
Gurubun sanat direktörü ve kartografı Rusya federasyonu Adigey cumhuriyeti 
Kabardey Balkar cumhuriyetinin devlet sanatçısı Aslanciyevi Nixay dır. 
Nixay'in repertuarının temeli şarkıları tekrardan düzenlemesidir.



Gurubun kurulmasındaki temel amaç Adige milli müziklerini yenileme, koruma, geliştirmektir. Bu gurubu bir parçası olan dans gurubu bale sanatçısı ve Adige devlet sanatçısı Viktory Vilademirovny Yedidc yönetimindedir. 

Gurupta 48 kişi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Adige cumhuriyeti devlet sanatçısı Susana Sxaplok, Adige cumhuriyeti devlet sanatçısı Rimma Savva, Saniyet Agercanokova, Susanna Dolyeva, Shamciri Tuof, Aksana Budsaeva, Ali Tevucej, Kabardey Balkar cumhuriyeti devlet sanatçısı Şemsettin Kumuk, Svetlana Tletseri'dir. 

İslamey'in son yıllarda katıldığı organizasyonlardan bazıları Krasnodar'da 2006 yılındaki Yikaterinodarski maydan festivali, Kafkasya’ya barış festivali Krasnador 2005, Kafkas kültür festivali kayseri 2005, III. Adige kültür festivali 2004 Maykop. 2006 yılındagurup Tataristan’ın Naberjnicelni şehrinde belediye başkanının daveti üzerine bir konser verdi.

Gurubun Kuban korosu ile sanatsal bağlantıları vardır. Bu unlu gurupların Krasnodar,Moskova ve Maykop gibi büyük şehirlerde birçok dostluk konserleri gerçekleştirmişlerdir. Bunlardan bir tanesi Kuban korosunun 195'inci yılı şerefine Kremlin sarayında 2006 yılında düzenlenen konserde sahne almalarıdır.

2006 yılının haziran ayında gurubun kurulusunun 15. yılını kutladılar. Bu günde Adige cumhuriyeti şeref madalyasına layık görüldüler.



Bu albüm İslamey grubunun üç albümünü içine alıyor. I. albümde 17; II. albümde 11; III. Albümde 23 parça bulunmaktadır. Toplamda 51 parça vardır.


Tarzı: Halk Şarkıları ve Dansları
Çıkış Tarihi: 2011
Boyut: 230 mb
Biçim: Mp3 
Ses kalitesi:224-128 kbps


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder