Khibla Gerzmava-Seçmeler







İNTERNET'TE İLK


Genç soprano Khibla Gerzmava 1970’de Abhazya’da doğdu. Müzik eğitimine kendi ülkesinde başladı ve Sohum Müzik Koleji piyano sınıfından mezun oldu. Vokal çalışmalarına devam ettiği Moskova Konservatuvarı’ndan Madame İrina Maslennikova gözetiminde mezun oldu.
Daha sonra Moskova Konservatuvarı’nda master derslerine katılan sanatçı şu anda Moskova Müzik Akademisi Stanislavsky ve Nemirovich-Danchenko Tiyatrosu’nun solistidir.

Khibla Gerzmava 1993’de, Busseto’da düzenlenen ‘Voci Verdiane’ Uluslararası Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazandı. 1994’de, St. Petersburg’da (Rusya) düzenlenen Uluslararası Rimsky-Korsakov Yarışması’nda ve aynı yıl Barselona’da düzenlenen Francese Vinas Yarışması’nda ikincilik ödüllerine layık görüldü.

1994 yılında Moskova’da düzenlenen 10. Uluslararası Çaykovski Yarışması’nda, özel Grand Prix ödülünü kazandı. Bu yarışmada dünyaca ünlü opera sanatçısı Elena Obraztsova, kendi özel Grand Prix ödülünü, sanatçının vokal çalışmaları ve Moskova’daki yüksek kariyeri dolayısıyla Khibla’ya devretti.

1990’dan bu yana Rusya, İtalya, Türkiye, ABD, Belçika, Yunanistan, Japonya, İspanya, Almanya, Hollanda, İsveç, Fransa, Avusturya gibi ülkelerde kendi konserlerinin opera sanatçısı olarak sahne almıştır. Şu ana kadar 40’dan fazla resital ve 40’dan fazla konserde solist olarak bulunmuştur.

Mozart – “Don Giovanni”, Requiem”, Verdi- “Falstaff”, Puccini – “La Boheme” , Stravinsky – “Mavra” ve Glinka – “Ruslan and Ludmila” operalarında sahne almıştır. Helmuth Rilling, Vladimir Fedoseev, M. Pletnev, J.P.Batista, K.Komatsu, V. Sinaisky, A. Symeonide, John Giordano gibi ünlü şeflerle çalışmıştır.

Khibla Gerzmava, Rusya ve Japonya’da bir çok radyo ve televizyon kayıtları yapmıştır.

Repertuvarında Mozart, Verdi, Puccini, Donizett, Bellini, Glinka gibi bestecilerin opera sahneleri ve aryalarının yanısıra Caccini, Pergolese, Lotti, Bach and Schubert gibi besteciler de yer almaktadır.


Bu albümde Khibla'nın çeşitli yerlerden elime geçen şarkıları vardır. Bundan dolayı seçmeler adını koydum.

Playlist:
1. Ave Maria
2. Ave Maria Abhazia Pitsunda 2008
3. Fly Me To the Moon
4. Giacomo Carissimi - Vittoria, mio core!
5. How Fair This Spot (Rahmaninov)
6. La Resurrezione (Гендель)
7. Lauretta Puccini «Gianni Schicchi»
8. Mozart Alleluia
9. Musetta's Aria From the Opera La Boheme by Puccini
10. Summer Smiles Abhazia. Pitsunda 2008 'Hibla Gerzmava invites'
11. The Summer Knows
12. ария Мими,Богема
13. Без названия
14. Vittoria, Mio Core
15. Здесь хорошо
16. Неизвестен
17. Пуччини,Богема,ария_Мими,
18. Khibla Gerzmaa-Alisa Gitsba-Sish nane











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder